История

История на „Неон Системс „

Цехът за неонови реклами в Пловдив е създаден на 17.03.1960г. Една година преди това трима ентусиасти: Павел Пондев,Георги Кацаров и Томас Томасян се обучават със съпругите си да усвоят професията .

От 1960 г. до 1993г.цехът е най – големият в България и тук работят около 60 специалисти. Постепенно дейността намалява и през 1993г.цехът е закрит.

През 1994 г, Фирмата ни изкупува машините и материалите на вече спрелия производствен процес  цех за производство на неон,

В първите години се работеше със останали от социализма материали,но след няколко години конкуренцията наложи пълна промяна на машини съоръжения и внос на качествени материали

 

2014 г.-за 20 г.вече фирмата се е утвърдила като коректен партньор с  клиенти и контрагенти

 

Винаги се отзоваваме в изключително кратки срокове.Готови сме във всеки един момент да се отзовем  когато наш клиент  или контрагент  е в нужда.

Неоновите реклами които произвеждаме са със срок на светене средно 10 и повече години,

Това се дължи на качествените материали с които работим

И макар в последните години да е изключително трудно ,както за нас така и за всички колеги в бранша ние продължаваме да държим много добри цени и перфектно качество

 

Желанието ни е всички наши клиенти от малкото магазинче до по-големите обекти да пожелаят точно такава реклама.На фона на всички останали, само с неонова  реклама можете да бъдете забелязани,можете да ни се доверите ще изпълним точно Вашето желание.

Разгледайте нашата галерия и ще се убедите в неповторимостта на всяка една от тях


История на неона

Неон, произхожда от гръцката дума неос-ново.
Неона е открит през 1898 г. от сър Уилямс Рамсей и М.Траверс в Лондон, не споменават много за тях вярно или не думата е използвана да се опише ефекта следван от причината. Но преди това явлението е породено през 1678 г. когато френски астроном Ян Пикард забелязва слабо светене в живачна барометърна тръба. Когато се разклати тръбата се появява този ефект. Причината за ефекта статично електричество тогава не била разбрана. След като с времето нашето познание за електричество се увеличава през 1855 Геслер тръбата наречена на името на Хайнрих Геслер (немски стъклар) разбира и осъзнава за електрическата дъга – газ под ниско налягане с нисък волтаж и ето резултата – светлина, тя идва от бомбардирането на свободни електрони. Някой си Цроокс работел с Геслер разработил като експериментирал с различни обекти в тръбата, магнитни полета които се приближавали до рентгеновите лъчи и бъдещите тв и радио и уреди за изправяне на тока. Веднага след създаването на генераторите е опитвано да се включи генератор към тръба. Няколко електрически разредени лампи били изобретени в САЩ. Тогава явлението било класифицирано :електрически разредена лампа е устройство излъчващо светлина съдържащо с себе си газ възбуден електрически и следователно свети.
Френския инженер Жорж Клод е бил първият който се опитал да пусне ток в запоена с газ тръба и създал лампа през около 1902 г. През следващите 5 години той развивал това в различни комбинации и през 1910 вече успял да представи първата неонова лампа в Париж на изложение. През 1912 Як Фонсека сътрудник на Клод продал първата неонова реклама с търговска цел на парижки бръснар. През 1913 била монтирана първата реклама с букви на Шамп с текст Чинцано. Изкуството на неона било положено през 1922г., първите неонови реклами били монтирани в Холандия от Братя Хааксман. През 1923 Жорж Клод и неговата френска компания представя неона в САЩ, продавайки на представители на колите Пакард в Лос Анджелис. Антони купил два надписа „Пакард“за 24000 $.
Неона бързо станал допълнение за външната реклама, дори през деня светел ярко и карал хората да спират и да се заглеждат . Преди това били направени тръби с въглероден диоксид от човек на име Мооре, но неона се наложил с голяма стабилност и баланс. С времето се правели открития, започнало се с цветовете, подред били открити: синьо/живак/, бяло/въглероден диоксид/, златно/хелий/, червено/неон/, и след това други цветове получени от фосфорно оцветени тръби. Живачния спектър е богат на ултравиолетови лъчи което кара фосфорното покритие в тръбата да свети. Фосфори има за повечето цветове. Заедно с цветно боядисаните тръби цветовата гама е пълна.
Най- нови открития е да се ползват устройства да контролират дъгата в тръбата и мощността. Устройства – трансформатори с вградени защити и съвършено контролиране. Те се използват днес и са постигнати съвършени характеристики. Другото най- ново: вече всички тръби се рециклират, стъклото се отделя и се използва пак, живака се дестилира и се ползва пак, електродите са от желязо и се претопяват.